Aftenposten gjør det igjen!

 

Gratulerer med nok en søppelartikkel.

Dette gir dere nok god klikkrate. 

Bare synd at dere skriver samma møkka igjen og igjen , og at dere bare bytter ut kokken som  kommer med sin ignorante uttalelse. 

Jeg må si det er trist at dere fortsetter å tråkke på samme sykdomsgruppa, og at kokkene biter på å kommer med det ene dummere enn det andre. 

Det som er ille er at de ikke har fått med seg at det er ca. 1 250 000 mennesker som opplever allergi i løpet av livet sitt. 

Og at alle disse har familie. 

Snakk om å bite hånden som forer!

Tror dere kokker virkelig at gjestene kommer inn for å gjøre deres arbeidsdag lettere? 

Snakk om å være "full av seg sjæl"

Jeg har alltid respektert kokker fordi jeg har hatt den illusjonen om at de klarer å lage de mest smakfulle ting ut av hva de har. 

Men det virker som de ikke klarer å vike fra menyen fordi det "blir for mye jobb".

Hvor er arbeidsmoralen? 

Ta imot gjesten sin, yte service osv osv. 

Her får dere inn allergiske kunder som ønsker å komme for å spise maten deres, også offer dere dere fordi det er "så mye jobb".

Kanskje dere skal begynne å  jobbe på ei kro eller noe istede da. 

Å neste gang så vil gjerne jeg evaluere kokkens sykdomsbilde også. 

For det er faktisk det dere er frekke nok til å gjøre. 

Å ikke nok med det, men dere er så frekke at dere flagger det i media også. 

Å hva i alle dager ønsker dere å oppnå med dette? 

Jeg som har et allergisk barn har allerede strøket statholdergården fra restaurantlista, og idag røk enda en fra lista. 

Det at kokker som har utdannelse innen mat kan uttale seg så bastant om helse forundrer meg. 

Når skal legene komme inn på kjøkkenet å fortelle hvordan maten skal lages. 

Som kokk har du faktisk INGENTING med hvorfor folk bestiller hva de bestiller. 

Jeg bestiller alltid mat uten paprika, ikke fordi jeg er allergisk, men jeg liker det ganske enkelt ikke. 

Det er mitt privilegum da jeg kommer inn å betaler for en tjeneste. 

Allergikere sine penger var like mye verdt som friske sine sist jeg sjekket. 

Men at spisesteder ofte kommer med en tørr salat, eller en rett uten saus er ikke sjeldent. 

Å på regningen ser man ingenting om at man har fått annenrangsmat. 

Da kan man ihverfall ha anstendighet nok til å ta mindre betalt også, da dere serverer lite velsmakende mat, med et surt drag over ansiktet. 

Å allergikerene. 

De må starte å si ifra! 

Hva er dette tullet med å la seg tråkke på på denne måten?! 

Når skal vi begynne å si ifra om at denne "mobbingen" av allergikere må stoppe! 

Når skal vi starte å stå opp for oss selv?! 

Hva med å la være å gå til disse kokkene da som virkelig ikke ønsker oss som kunder. 

La de se hvor mange som faktisk ikke kommer til de, nettopp på grunn av deres holdninger. 

Å de kan si at "ja men dette er jo bare de som sier de er allergiske og ikke er det" 

Men hvordan skal de kunne ta denne vurderingen? 

Å rekk opp hånda de som har sett et surt drag over ansiktet til servitøren da de har nevnt sin allergi *rekker opp hånda*

Å vi har "ekte allergi" vi har papirer på det, men jeg kommer da sannelig ikke til å vise de til en kokk. 

Allergikerne er de høflige barna som stiller seg i kø, og alle sniker foran. 

Guess what - Da kommer man aldri frem. 

Å atter en gang så må jeg påpeke at jeg skrive for meg selv. 

Dette er min personlige mening, fordi jeg vet av erfaring at det kommer et skrikekor av slike innlegg. 

Men guess what - Det trengs å sies! 

Å jeg velger å si det! 



 

 

Skrevet av Jens, den 09.12.2016 kl: 15:01
Du har jo åpenbart mistforstått? Det siktes jo ikke til de som har en reell allergi eller intoleranse, men de som tror at de har det og bestiller spesialmat uten noen som helst grunn. Det tråkkes jo ikke på en sykdomsgruppe, kritikken er jo rettet mot mennesker som IKKE har en sykdom som krever spesialmat, men som derimot kun TROR at de gjør det.


hits